De vele gezichten van… Paul Bettany

Paul Bettany werd geboren op 27 mei 1971 in London. Nadat hij op zichzelf ging wonen verdiende hij geld met z’n gitaar als straatmuzikant. Hij ging naar het Drama Centre London en speelde toneel. Dat was in verscheidene Shakespeare stukken (met the Royal Shakespeare Company). Hij maakte de stap naar TV en verscheen in diverse series. Z’n eerste hoofdrol was in de film Gangster No.1, waardoor hij bekender werd. Z’n eerste grote Hollywood productie was A Knight’s Tale. Sindsdien verscheen hij in een groot aantal films waaronder A Beautiful Mind, Master and Commander en The Da Vinci Code en als de stem van J.A.R.V.I.S. in de Iron Man films.

Overzicht films Paul Bettany

Klik om te vergroten

Van links naar rechts: Sharpe’s Waterloo, Coming Home, Killer Net, Every Woman Knows a Secret, After the Rain, The Suicide Club, Gangster No.1, Dead Babies, David Copperfield, A Knight’s Tale, Kiss Kiss (Bang Bang), A Beautiful Mind, The Heart of Me, The Reckoning, Dogville, Master and Commander: The Far Side of the World, Euston Road, Wimbledon, Firewall, The Da Vinci Code, Iron Man (Iron Man 2 and The Avengers), Broken Lines, The Secret Life of Bees, Inkheart, Legion, The Young Victoria, Creation, The Tourist, Margin Call, Priest, Blood

Wat is jouw favoriete Paul Bettany rol?

Leave a Reply

Your email address will not be published.