R.I.P.D. (2013)

review R.I.P.D. (2013)

Als filmblogger kijk ik veel films en heb ik over de jaren heen aardig wat kennis over films opgebouwd. Die kennis en ervaring wordt tijdens het kijken van een film regelmatig gebruikt, meestal niet eens bewust. Je herkent bepaalde technieken en herkent sommige situaties omdat ze je aan andere films doen denken. Het maakt sommige films erg voorspelbaar. R.I.P.D. heeft in de vele recensies die ik las daar erg veel problemen mee gehad. De film zou veel op andere films lijken en zelf was ik er dan ook erg benieuwd naar.

recensie R.I.P.D. (2013)

Nick (Ryan Reynolds) is een politieagent die er samen met z’n partner partner Hayes (Kevin Bacon) voor heeft gekozen om in z’n werk niet helemaal het rechte pad te bewandelen. De twee nemen wat goud mee van een zaak waar ze aan werken. Nick wordt echter vermoord en komt er achter dat alhoewel hij niet meer leeft ook nog niet echt dood is. Hij krijgt namelijk een baan aangeboden bij het Rest In Peace Department. De taak van R.I.P.D. is om dode mensen te vinden die verstopt zijn tussen de levenden en er voor te zorgen dat ze naar de plek van de doden gaan. Nick neemt de baan en moet samenwerken met Roy (Jeff Bridges), die dood ging toen hij een sheriff was in het wilde westen. D twee liggen elkaar niet, maar ze concentreren zich op hun werk en proberen degene die Nick vermoord heeft te pakken. Tijdens hun onderzoek ontdekken ze echter iets groots.

bespreking R.I.P.D. (2013)

R.I.P.D. is erg veel vergeleken met Men in Black en dat is goed te begrijpen. Het karakter dat Reynolds speelt gaat aan de slag bij een geheime organisatie, werkt samen met een chagrijnige oude man die het werk al heel lang doet en in plaats van buitenaardse wezen jagen de twee op doden die zich (net als de aliens in MiB) gecamoufleerd hebben om niet op te vallen. De film voelt als een kopie van de Men in Black films en doet bijzonder weinig om dat imago van zich af te schudden. Het verhaal is dus niet erg origineel, maar kon ik toch nog wel van de film genieten. Er zijn genoeg leuke actiescènes die me konden vermaken. Ik ben nooit een fan van Ryan Reynolds geweest en deze film heeft m’n gedachten over hem niet kunnen veranderen. Zowel Kevin Bacon als Jeff Bridges hebben duidelijk plezier in hun rollen en waren leuk om te zien.

Wanneer je deze film aan iemand zou laten zien die de MiB films niet heeft gezien denk ik dat ze de film best vermakelijk zouden vinden. Ik geef toe dat de film een heleboel voorspelbare momenten heeft (en waarbij bepaalde aanwijzingen wel heel duidelijk aan het begin van de film in beeld gebracht worden), maar ik moet zeggen dat de film me op een vermakelijke manier toch anderhalf uur heeft door laten brengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.