De vele gezichten van… Paul Walker

Overview movies Paul Walker

Vanochtend las ik het treurige nieuws van het auto ongeluk waarbij Paul Walker het leven verloor. Ik ben een groot fan van de Fast & Furious franchise en kon altijd van z’n werk in die films genieten. Alhoewel ik niet erg bekend ben met de rest van z’n werk (ik heb slechts enkele van z’n films gezien) is het jammer dat deze acteur er niet langer is. Er is geen betere manier om stil te staan bij dit moment door terug te kijken naar wat hij heeft achtergelaten in de vorm van z’n filmrollen. Filmkijker blikt terug in dit speciale “De vele gezichten van…” artikel.

Paul Walker werd geboren op 12 September 1973 in Glendale, California. Hij studeerde voor zee bioloog, maar verscheen al op zeer jonge leeftijd op TV in een Pampers commercial als peuter. In 1985 verscheen hij in TV shows waaronder Highway to Heaven, Who’s the Boss, The Young and the Restless en Touched by an Angel. Zijn eerste filmrol was in de horror film Monster in the Closet. Hij werd bekend toen hij acteerde in Meet the Deedles in 1998. Hij volgde dit op met bijrollen in Pleasantville, She’s All That and The Skulls. Toen hij in 2001 in The Fast and the Furious verscheen werd dat zijn grote doorbraak. Hij verscheen ook in de vervolgfilms en films als Joy Ride, Timeline, Into the Blue, Flags of Our Fathers, Takers en Running Scared.

Overzicht foto's Paul Walker films

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Paul Walker rol?

3 reacties op “De vele gezichten van… Paul Walker

  1. Pingback: Mijn Filmjaar: 2013 | Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.