De vele gezichten van… Ethan Hawke

Ethan Hawke werd geboren op 6 November 1970 in Austin, Texas. Samen met z’n moeder verhuisde hij veel en kwam uiteindelijk in New York terecht. Hij ging naar diverse scholen en wilde graag een schrijver worden toen hij op de middelbare school zat. Hij begon tijdens z’n schoolperiode ook met acteren en verscheen op 13-jarige leeftijd in z’n eerste toneelstuk. Hij besloot acteerlessen te volgen en studeerde uiteindelijk die richting op de Carnegie Mellon University in Pittsburg.

Hij stopte echter met z’n studie toen hij in 1989 een rol kreeg in Dead Poets Society. Z’n eerste film was Explorers in 1985 (samen met River Phoenix). Dead Poets Society werd z’n grote doorbraak. Hij had de hoofdrol in White Fang en speelde in A Midnight Clear and Alive. Hij is sindsdien in een groot aantal films verschenen waaronder Reality Bites, Before Sunrise, Gattaca, Waking Life, Training Day, Before Sunset and Before the Devil Knows You’re Dead.

overzicht rollen films Ethan Hawke foto's

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Ethan Hawke rol?

3 reacties op “De vele gezichten van… Ethan Hawke

  1. Pingback: Recensie: 21 Years: Richard Linklater - De Filmkijker

  2. Pingback: De Filmkijker top 100 films: 90 – 81 - De Filmkijker

  3. Pingback: Recensie: Good Kill (2014) - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.