The Lone Ranger (2013)

Review van The Lone Ranger

Hoe vaak wordt je mening over een film beïnvloed door te kijken naar sites als IMDB of Rotten Tomatoes? Als ik die sites moet geloven dan is The Lone Ranger geen film die ik zou moeten proberen te kijken. Op IMDB heeft de film een 6,6 en Rotten Tomatoes tootn een score van 31%. De film is daarnaast een western, een genre waar ik over het algemeen niet van kan genieten. Ondanks die scores was ik toch benieuwd naar The Lone Ranger.

Review of The Lone Ranger

Aan het begin van de film leert de kijker de oude indiaan Tonto (Johnny Depp) kennen, die aan een kleine jongen vertelt over The Lone Ranger (Armie Hammer), een man die erg veranderde nadat degenen om wie hij geeft veel pijn te verduren krijgen. Hij wil wraak en zijn doel is Butch Cavendish (William Fichtner), een man die zich niet aan de wet houdt en de verpersoonlijking van het slechte is (en eigenlijk geen enkele positieve kant heeft).

Review of The Lone Ranger

Ik heb me dit in het verleden ook wel eens bij vergelijkbare films afgevraagd, maar ik zou graag willen weten wat mensen (en vooral critici) verwachten als ze binnenlopen bij een film als The Lone Ranger? Het is een blockbuster, geen True Grit of The Good, The Bad and The Ugly. Hetzelfde team achter the Pirates of the Caribbean films (Bruckheimer, Verbinski, Depp) doet ongeveer hetzelfde maar nu in een western setting. Je kan dus dezelfde dingen verwachten: grootste actie, grappige situaties en vreemde karakters. Dat is precies wat The Lone Range biedt. Ik moet toegeven dat het verhaal niet het sterkste punt van de film is, maar de film ziet er fantastisch uit heeft een aantal erg vermakelijke “achtbaanritjes” (helemaal aan het einde van de film en bevat een hoop humor. Er is sprake van chemie tussen Depp en Hammer. Depp speelt eigenlijk de rol die hij al een tijdje speelt, maar hij weet daar wel de nodige komedie mee naar het scherm te brengen. De film zou iets korter kunnen zijn (het hele stuk met de oude Tonto draagt eigenlijk helemaal niets toe aan het geheel), maar dit is wel het type western waar ik van weet te genieten. Het is een film die geen blijvende indruk achter zal laten, maar de ervaring zelf is wel erg vermakelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.