De vele gezichten van… Vin Diesel

Vin Diesel werd geboren als Mark Sinclair Vincent op 18 juli 1967 in New York. Z’n eerste stappen op acteergebied deed hij toen hij zeven was toen hij in een toneelstuk speelde. De reden dat hij de rol moest spelen was dat hij omdat hij samen met z’n broer en een aantal vrienden hadden ingebroken in een theater en de regisseur ze hen de rollen aanbood toen hij ze ontdekte.

Toen hij naar Hunter College ging bleef hij een interesse hebben in acteren en omdat hij ook erg graag schreef begon hij met scripts te schrijven en films te maken. Z’n eerste rol was in Awakenings en z’n volgende film was Multi-Facial die hij schreef, regisseerde en waar hij de hoofdrol in speelde. Dat deed hij ook voor z’n volgende film, Strays. Saving Private Ryan was z’n eerste grote film en voor The Iron Giant deed hij de stem van de robot. Daarna speelde hij in Boiler Room en Pitch Black, maar het was z’n rol in The Fast and Furious dat hij echt bekend werd. Sindsdien heeft hij veel actiefilms gemaakt, maar ook komedies en dramas zijn genres waar hij af en toe in speelt.

Overzicht rollen Vin Diesel films

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Vin Diesel rol?

Eén reactie op “De vele gezichten van… Vin Diesel

  1. Pingback: xXx: Return of Xander Cage (2017) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.