Killing Season (2013)

Recensie van Killing Season (2013)

Robert De Niro en John Travolta zijn beide acteurs die hun strepen in Hollywood verdiend hebben. Ze hebben een aantal gedenkwaardige films op hun naam staan en beide hebben ze later in hun carrière niet altijd de beste rollen gekozen. Op papier klinkt Killing Season als een interessante film. Het gaat over een voormalig soldaat (de Niro) die in het vroegere Joegoslavië onder Amerikaans gezag vocht. Daar kwam hij in aanraking met een man (Travolta, die voor deze film met een zwaar accent praat) die hem op heeft gezocht in Amerika om wraak te nemen. De film speelt zich af in een verlaten bos met geen beschikbare vormen van communicatie, behalve dan met elkaar. De twee spelen een dodelijk kat en muis spel. Is Killing Season de volgende Deliverance of slaagt het er niet eens in om tijd te doden?

Recensie van Killing Season (2013)

Het idee achter de film is ok, maar helaas wordt dat idee nergens echt spannend. Het ene moment heeft één de twee het voordeel, momenten later is de ander dat. De film bevat veel grafisch geweld (martelen) maar desondanks krijg je nergens het gevoel dat één van de twee mannen echt in gevaar is. Het zijn ook geen karakters waar je veel om kan geven. De Niro’s karakter heeft een slechte relatie met zijn zoon en weigert om hem te bezoeken. Travolta’s karakter heeft helemaal geen achtergrond, behalve dat hij wraak wil nemen.

Recensie van Killing Season (2013)

De film draait om het in aanraking komen met je verleden, maar de manier waarop het in beeld gebracht is resulteert helaas niet in een boeiende film. Ondanks de bekende acteurs is het geen film die ik aan kan raden. Beide mannen hebben films gemaakt die een stuk beter zijn dan Killing Season.

Leave a Reply

Your email address will not be published.