What Maisie Knew (2012)

Review What Maisie Knew (2012)

Relaties kunnen moeilijk zijn en onder zoveel druk staan dat ze niet langer houdbaar zijn. Het is dan voor beide partijen moeilijk om met die situatie om te gaan, maar wanneer kinderen ook nog betrokken zijn maar het het hele proces nog moeilijker. Persoonlijk ben ik erg blij dat m’n ouders nog steeds na meer dan 30 jaar gelukkig getrouwd zijn. Ik kan me dan ook moeilijk voorstellen hoe het voor een kind voelt als zijn of haar ouders gaan scheiden. Ik ken de emoties waar ze mee moeten omgaan niet, maar weet wel dat het altijd een indruk achter zal laten omdat het iets kapot maakt. What Maisie Knew kijkt naar een meisje dat door zo’n vechtscheiding geraakt wordt.

Recensie What Maisie Knew (2012)

Maisie is nog jong wanneer haar vader (Steve Coogan) en moeder (Julianne Moore), een rockster, niet meer met elkaar op kunnen schieten en regelmatig ruzie hebben. Het duurt dan ook niet lang voordat de twee besluiten dat een scheiding de beste oplossing is. Daarbij is Maisie een onderwerp van discussie, want wie mag er voor haar gaan zorgen? Ook al komt er uiteindelijk een regeling, het betekent nog niet dat voor Maisie de rust teruggekeerd is en ze verder kan met haar leven.

Bespreking What Maisie Knew (2012)

What Maisie Knew is een film met een sterke emotionele lading die me wist te raken. De film focust bijna compleet op Maisie en laat zien hoe zij alles meemaakt. Net zoals bij E.T. wordt alles vanuit het kind verteld (waardoor je niet geen complete ruzies hoort, maar toch heel goed weet dat er iets aan de hand is). De film laat de verschrikkelijke werkelijkheid van een scheiding zien waarbij de ouders vaak alleen aan zichzelf lijken te denken en hun haat niet wegstoppen voor hun kinderen die daardoor nog meer beschadigd raken. Het is een last die een kind niet zou hoeven te dragen. Ik voelde mee met Maisie, wetende dat ik de situatie niet in de hand kon hebben en zag dat ze haar eigen manier moest vinden om met haar negatieve gevoelens om te gaan terwijl ze zich nog op alle fronten moet ontwikkelen. Met uitstekend acteerwerk van de gehele cast wist de film me enigszins te laten begrijpen hoe zo’n situatie ervaren wordt door een kind. Het is een situatie waarvan ik hoop dat m’n eigen kinderen nooit hoeven mee te maken.

3 reacties op “What Maisie Knew (2012)

  1. Pingback: Nu in de bioscoop | films die je niet mag missen | CiM

  2. Recent gezien. Mooi inderdaad. En wat een geweldig meisje die Maisie speelt, echt een hartendief. Toffe cast: Alexander Skargard en Julianne Moore staan beide hoog in mijn lijst van favoriete acteurs.

    Volgens mij moet iedereen die in scheiding ligt deze film maar eens kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.