Trance (2013)

Review van de film Trance

Danny Boyle is één van de meest interessante regisseurs op het moment. Als je naar z’n film kijkt dan zie je grote verschillen in zijn film qua onderwerp. Hij is verantwoordelijk voor films als Shallow Grave, Trainspotting, The Beach, 28 Days Later, Sunshine, Slumdog Millionaire en 127 Hours. Trance is z’n nieuwste film in z’n indrukwekkende carrière en het concept achter de film is origineel en zou makkelijk een Hitchcock film kunnen zijn, waarbij geheimen goed verborgen zijn en ontdekt moeten worden.

Review van Trance

Simon (James McAvoy) werkt bij een veilinghuis and op dezelfde manier als bij Trainspotting vertelt hij in een voiceover dat hij training heeft gehad hoe hij om moet gaan met criminelen die een overval willen plegen tijdens een veiling. Het onvermijdelijke gebeurt en hij voert wat hij geleerd heeft bijna helemaal uit. Bijna…want hij maakt een keuze die grote gevolgen voor hem heeft. Hij wordt door de overvallers (onder leiding van Frank (Vincent Cassel) na de overval benaderd. Ze missen namelijk een schilderij en ze zeggen dat hij weet waar dat schilderij zich bevindt. Het grote probleem is echter dat Simon zich daar helemaal niets van kan herinneren en een hypnotherapeute, Elizabeth (Rosario Dawson) wordt ingehuurd om te proberen de informatie uit z’n hersenen beschikbaar te maken.

Recensie Trance

Visueel is deze film prachtig om te zien (en dat het ik het niet eens om de scène waar Dawson compleet naakt te zien is). Er zijn veel beelden die door glas heen geschoten zijn waardoor de film een erg moderne uitstraling heeft. Of je van deze film kan genieten ligt aan het feit of je mee wilt gaan in de iets vreemde setup van het verhaal. Geloof je echt dat geheimen in je hersenen naar boven kunnen worden gehaald door hypnose en dat mensen geprogrammeerd kunnen worden om iets te doen. Zelf lukte het me aardig om er in mee te gaan, maar tegen het einde van de film ging het net iets ver. Het verhaal heeft een aantal onverwachte wendingen, maar tegen het einde van de film begon het verhaal minder logisch te worden. Toch is de film zeker het kijken waard, zolang je ‘m maar niet bovenaan je “not te kijken” lijst zet.

3 reacties op “Trance (2013)

    • Zeker het kijken waard, Danny Boyle weet altijd wel te boeien. Hahaha, Rosario Dawson is erg sterk visueel, laat helemaal niets aan de verbeelding over in deze film….

Leave a Reply

Your email address will not be published.