De vele gezichten van… Cillian Murphy

Overzicht van de films en rollen van Cillian Murphy

Cillian Murphy werd in 1976 geboren in Douglas. Hij ging naar een katholieke school waar hij regelmatig op het toneel stond en iets wat hij leuk vond om te doen. Hij probeerde voordat hij geen acteren nog een loopbaan als rockster te beginnen en speelde gitaar. Toen hij eenmaal wilde acteren ging hij naar de College Cork universiteit. In 1996 ging hij professioneel acteren in een stuk dat Disco Pigs heette. Ook verscheen hij in verschillende kleine films in 1997 en in de BBC serie The Way We Live Now. Z’n eerste grote rol was in Danny Boyle’s 28 Days Later en verscheen daarna in films als Cold Mountain en Girl with a Pearl Earring. Met zijn rol in de Batman films als Dr. Jonathan Crane werd hij bekender bij een groter publiek (origineel was hij gevraagd om auditie te doen voor de rol van Bruce Wayne).

overview roles Cillian Murphy

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Cillian Murphy rol?

Leave a Reply

Your email address will not be published.