De vele gezichten van… Denzel Washington

Denzel Washington werd op 28 December 28 1954 geboren in Mount Vernon. Toen hij 14 was en z’n ouders gingen scheiden, werd hij naar de militaire academie gestuurd.Hij haalde een bachelors diploma in drama en journalistiek in 1977. Nadat iemand hem tijdens een zomerkamp aanraadde om te acteren besloot hij dat te doen. Nadat hij in verschillende toneelstukken speelde maakte hij z’n filmdebut in een hele kleine rol in Death Wish. Hij verscheen in andere films en speelde Dr. Philip Chandler in St. Elsewhere. Toen hij ging samenwerken met Spike Lee werd hij echt bekend. Hij speelde de iconsiche rol van Malcolm X en heeft z’n plek in Hollywood door de jaren heen weten op te eisen. Hij won 2 Oscars, één voor beste acteur in Training Day en beste acteur in een ondersteunende rol in Glory. Daarnaast wist hij ook nog 3 andere nominaties binnen te slepen.

overview roles Denzel Washington

Click to enlarge


Van links naar rechts: Death Wish, Carbon Copy, A Soldier’s Story, Power, Hard Lessons, Cry Freedom, For Queen and Country, St. Elsewhere, The Mighty Quinn, Glory, Heart Condition, Mo’Better Blues, Mississippi Masala, Ricochet, Malcolm X, Much Ado About Nothing, The Pelican Brief, Philadelphia, Crimson Tide, Virtuosity, Devil in a Blue Dress, Courage Under Fire, The Preacher’s Wife, Happily Ever After: Fairy Tales for Every Child, Fallen, He Got Game, The Siege, The Bone Collector, The Hurricane, Remember The Titans, Training Day, John Q, Antwone Fisher, Out of Time, Man on Fire, The Manchurian Candidate, Inside Man, Deja Vu, American Gangster, The Great Debaters, The Taking of Pelham 1 2 3, The Book of Eli, Unstoppable, Safe House, Flight, 2 Guns

Wat is jouw favoriete Denzel Washington rol?

Eén reactie op “De vele gezichten van… Denzel Washington

  1. Pingback: Fences (2016) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.