Jack the Giant Slayer (2013)

Review van Jack the Giant Slayer (2013)

Het is grappig om te zien hoe een bepaald type film nooit alleen verschijnt. In het verleden gebeurde dit met Pixar/Dreamworks films (Bugs/Antz, Finding Nemo/Shark Tale), maar het gebeurt ook in genres. Eén daarvan is het sprookje wat begonnen lijkt te zijn met Alice in Wonderland. Andere sprookjesfilms volgden (Snow White and the Hunstman, Mirror, Hansel & Gretel: Witch Hunters). Het lijkt erop of iedereen kijkt naar het succes van een film en dat probeert te dupliceren, helaas met gemengde resultaten tot gevolg. Jack the Giant Slayer is ontwikkeling geweest sinds 2005 en is een interpretatie van Sjaak en de bonenstaak.

Review van Jack the Giant Slayer (2013)

De film gaat over Jack (Nicholas Hoult) die in het bezit komt van magische bonen die extreem snel groeien als ze in aanraking komen met water. Ze groeien zo hoog dat wanneer je ze beklimt je in de wereld van de reuzen terecht komt. Weinig nieuws dus ten opzichte van het sprookje. Wat hier is toegevoegd is dat de reuzen ooit op aarde zijn geweest en oorlog voerden met de mensen. Uiteindelijk werden ze teruggestuurd door een magische kroon. Degene die ‘m op heeft, heeft ze onder controle. Het is dan ook geen verrassing dat er iemand is, in dit geval Sir Roderick (Stanley Tucci, die duidelijk geniet van z’n rol) plannen heeft om de bonen en de kroon te gebruiken om de reuzen te gebruiken om koning van de wereld te worden. Dit soort films hebben daarnaast ook een liefdesverhaal nodig en de dame in kwestie is Isabelle, gespeeld door Eleanor Tomlinson. Dat verhaal is echter nergens overtuigend.

Review van Jack the Giant Slayer (2013)

Na het zien van deze film vroeg ik me af wat nu daadwerkelijk het publiek was voor deze film. Aangezien het een sprookje is zou je verwachten dat het voor kinderen is, maar de film bevat scènes waar een aantal mensen gruwelijk aan hun einde komen. Het wordt misschien niet direct getoond, maar zoals Tarantino ook heeft bewezen is het niet laten zien meestal erger dan dat wel te doen omdat je het zelf dan invult. Er worden mensen onder de voet gelopen door de reuzen en opgegeten. Aan de andere kant is de film ook niet echt boeiend voor volwassenen omdat het verhaal erg voorspelbaar is en de karakters maar weinig sympathie opwekken. De CGI reuzen zijn boos en willen wraak, maar dieper dan dat worden ze niet uitgewerkt. Met een speelduur van 2 uur is de film te lang en ik was dan ook blij toen de film afgelopen was.

Eén reactie op “Jack the Giant Slayer (2013)

Leave a Reply

Your email address will not be published.