De vele gezichten van… Joe Pesci

Overzicht van de rollen van Joe Pesci

Het is weer bijna weekend en dat betekent weer een niewe “De vele gezichten van…” met deze week Joe Pesci. Hij werd geboren op 9 februari 1943 in Newark, New Jersey. Hij ging naar Belleville High School en begon op jonge leeftijd met acteren. Hij verscheen in verschillende toneelstukken toen hij al vijf was en toen hij tien was verscheen hij in de TV show Startime Kids.

Hij stopte echter met acteren en werd een kapper in de jaren zestig. Tegelijkertijd speelde hij in verschillende bands en bracht zelfs een plaat uit onder de naam “Joe Ritchie” (in 1998 bracht hij er nog eentje uit waarop hij zelfs rapte op het nummer Wise Guy). Ook heeft hij nog stand up komedie geprobeert, maar hij was daarmee niet zo succesvol.

Hij deed een aantal kleine rollen op TV en het was z’n rol in de film The Death Collector die Robert de Niro opviel en hem overtuigde de rol in Raging Bull te spelen. Door de jaren heen heeft Pesci in veel films gespeeld, maar is het bekendst geworden door z’n rollen in verschillende gangsterfilms en succesvolle filmreeksen als de Lethal Weapon en Home Alone series. Hij stopte in 1999 met acteren, maar verscheen nog wel in The Good Shepherd en Love Ranch.

overzicht van de films en rollen van Joe Pesci

Klik om te vergroten


Van links naar rechts: Hey, Let’s Twist!, The Death Collector, Raging Bull, I’m Dancing as Fast as I Can, Eureka, Easy Money, Once Upon a Time in America, Tutti dentro, Half Nelson, Man of Fire, Moonwalker, Lethal Weapon 2, Backtrack, Betsy’s Wedding, Home Alone, The Super, JFK, My Cousin Vinny, Lethal Weapon 3, Tales From the Crypt, The Public Eye, Home Alone 2, Jimmy Hollywood, With Honors, Casino, 8 Heads in a Duffel Bag, Gone Fishin’, Lethal Weapon 4, The Good Shepherd, Love Ranch.

Wat is jouw favoriete Joe Pesci rol?

2 reacties op “De vele gezichten van… Joe Pesci

  1. Pingback: De Filmkijker top 100 films: 90 – 81 - De Filmkijker

  2. Pingback: De Tien: Beste kerstfilms estafette race | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.