Man of Steel (2013)

Review van Man of Steel (2013)

Superman is één van de bekendste superhelden die er is en na het floppen van Superman Returns in 2006 kon het niet lang duren voordat er weer een nieuwe filmversie zou komen. Deze is er nu en is geregisseerd door Zach Snyder (300, Sucker Punch, Watchmen). Na het succes van de Batman trilogie werden Christopher Nolan samen met David S. Goyer aangetrokken om het verhaal te schrijven. Het resultaat hiervan is Man of Steel, die net als Batman Begins de ontstaansgeschiedenis van de superheld opnieuw vertelt.

Review van Man of Steel (2013)

Als je een beetje bekend bent met het verhaal van Superman dan zal de film geen hele grote verrassingen hebben. Als baby wordt Superman richting aarde gestuurd omdat de planeet Krypton op het punt van vernietiging staat waar hij vervolgens op zoek gaat naar z’n eigen identiteit. Je kijkt een Superman film echter om te zien hoe dat verhaal wordt ingevuld. Man of Steel vertelt het verhaal niet chronologisch en introduceert Clark Kent als een “Alaskan fisherman”. Het duurt echter niet lang voordat de actie begint en in een spectaculaire actiescène zie je al een beetje van de krachten van Superman. Dit soort films hebben een vijand nodig en hier is dat Generaal Zod (Michael Shannon) die tijdens een flashback wordt geïntroduceerd als een meedogenloze man die Krypton op zijn manier wil redden. Superman’s vader (Russell Crowe) verzet zich hier hevig tegen en stuurt een codex mee met z’n zoon die Zod graag in handen wil krijgen.

Review van Man of Steel (2013)

Man of Steel is voornamelijk een actiefilm, met hier en daar een injectie van drama. Henry Cavill weet de rol goed te vertolken en heeft de fysieke bouw om de held leven in te blazen. De grote liefde van Superman, Lois Lane wordt vertolkt door Amy Adams die eigenlijk te weinig tijd doorbrengt met Clark Kent om een overtuigende band neer te zetten. Met een speelduur van 143 minuten is de film wat aan de lange kant waardoor de bijna non stop actie op een gegeven moment iets te veel gaat worden. Een groot gevecht aan het einde van de film deed sterk denken aan een gevecht uit de laatste Matrix film. Man of Steel is een vermakelijke film, maar mist de emotionele lading om echt memorabel te zijn.

Eén reactie op “Man of Steel (2013)

  1. Pingback: Criminal (2016) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.