Fast and Furious 6 (2013)

Fast and Furious 6 review

Vervolgfilms worden over het algemeen gezien als iets negatiefs. Veel filmseries waren al snel niet meer interessant (Pirates of Carribean, Police Academy, Terminator, Die Hard om slechts een aantal voorbeelden te noemen) omdat ze een idee helemaal uitmelken of herhalen. Maar voor elke A Good Day to Die Hard is er een Toy Story 3 en er zijn nog meer voorbeelden te noemen. Kijkend naar de Fast & Furious serie had ik nooit gedacht dat een film over straatracers nog 5 vervolgdelen zou krijgen. De meningen over die films zijn verdeeld (behalve Tokyo Drift, heb ik zelf van elke film genoten). Niemand kan echter ontkennen dat het een succesvolle serie is. Reden hiervoor is dat de films niet langer alleen over straatracen gaat en meer richting overvallen en actie gaan, terwijl de focus wel op auto’s blijft. Met Fast Five werd Dwayne Johnson aan de cast toegevoegd naast Vin Diesel, Paul Walker en vele andere terugkerende bekende gezichten. Hiermee werd er vers bloed in de serie gepompt. Om Vin Diesel en Dwayne Johnson te zien vechten was erg cool. In Fast & Furious 6 keert Dwayne Johnson terug, net als de rest van de crew.

Fast and Furious 6 review movie Vin Diesel The Rock Dwayne Johnson

Aan het einde van Fast Five besluiten Dominic Toretto (Vin Diesel) en Brian O’Conner (Paul Walker) om zich van de rest van de wereld af te zonderen en op een prachtig zonnig eiland te gaan wonen. Ze missen hun oude leven, maar ze weten dat ze niet meer terug naar de U.S. kunnen omdat ze meteen zouden worden gearresteerd. Wanneer Hobbs (Dawyne Johnson) plotseling op het eiland verschijnt en Dom vraagt te helpen krijgt hij die niet. Waneer hij echter Dom laat zien dat z’n oude vriendin Letty (Michelle Rodriguez) nog steeds leeft veranderd hij van gedachten. Er is een groep criminelen die onder leiding staan van Shaw (Luke Evans), die verschillende onderdelen stelen om een wapen te bouwen. Ze maken hiervoor gebruik van auto’s en Hobbs heeft de beste mensen nodig om het tegen ze op te nemen. Dom zorgt er voor dat de hele crew bij elkaar komt en ze richting London gaan.

Fast and Furious 6 review movie Vin Diesel The Rock Dwayne Johnson

De setup is belachelijk, maar als dat feit een probleem voor je is dan is dit niet het soort film dat je zou moeten kijken. In het vorige deel werd een kluis door de straten getrokken en deze film maakt het allemaal nog gekker. Het heeft extreem lange landingsbanen, Hobbs die dingen doet die ik bij de Hulk zou verwachten en reddingen die alleen Superman zou kunnen doen. Het waren echter precies de dingen waardoor ik zo van deze film heb kunnen genieten.

Wanneer de actie eenmaal begint stopt het niet meer. Als de actie niet met auto’s is, dan zijn er wel gevechten (met het hoogtepunt een gevecht tussen Michelle Rodriguez en Gina Carano). De grote momenten blijven maar groter worden, zelfs wanneer je denkt dat dat niet mogelijk is. Dat eindigt in een fantastische finale. Naast actie biedt de film ook vele grappen, voornamelijk door Tej (Ludacris) en Roman (Tyrese Gibson). Vergeet alle teasers na de credits van de Marvel films, deze heeft er eentje waardoor m’n mond open bleef staan. Ik kan dan ook niet wachten op deel 7. Deze film biedt constante actie en na de film voelde ik de adrenaline nog steeds door m’n lichaam pompen. Fast and Furios 6 is wat mij betreft tot nu toe de beste actiefilm van het jaar.

3 reacties op “Fast and Furious 6 (2013)

  1. Pingback: Mijn Filmjaar: 2013 | Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.