De vele gezichten van… Will Smith

Overzicht van de rollen en films van Will Smith

Will Smith werd geboren op 25 September 1968 in West Philadelphia en groeide daar ook op (wat geen verrassing is als je tekst van het openingsnummer van The Fresh Prince of Bel Air kent). Hij ging naar Overbrook High School en werd Prince genoemd omdat hij charmant overkwam. Hij haalde goede cijfers, maar was altijd geïnteresseerd in het maken van muziek. Samen met Jeffrey A. Townes starte hij een groep, DJ Jazzy Jeff and the Fresh Prince en werd erg succesvol met hits als “Parents Just Don’t Understand” en “Summertime”. Hij wist daar veel mee te verdienen, maar gaf veel uit en betaalde te weinig belasting waardoor hij bijna failliet ging.

Hij had het geluk dat NBC een show wilde maken over iemand uit Philadelphia die bij z’n familie in Beverly Hills ging wonen. Vanaf 1990 werden er van “The Fresh Prince of Bel-Air” zes seizoenen gemaakt. Tijdens deze periode begon hij ook langzaam rollen in films te spelen, waarbij hij indrukwekkend was in Six Degrees of Separation. De rollen waardoor hij echter doorbrak waren die in Bad Boys en Independence Day. Inmiddels is hij een superster en één van de best betaalde acteurs.

overzicht rollen van Will Smith

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Will Smith rol?

Eén reactie op “De vele gezichten van… Will Smith

  1. Pingback: After Earth (2013) | Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.