Harsh Times (2005)

Review van Harsh Times met Christian Bale

Christian Bale is een fantastisch acteur en net zoals bij een aantal andere acteurs/actrices kijk ik bijna alles waar hij in speelt. Harsh Times is geregisseerd door David Ayer, die ook verantwoordelijk was voor één van m’n favoriete films van vorig jaar, End of Watch. Hij schreef het script voor Training Day en Harsh Times heeft overeenkomsten met beide films.

Recensie van Harsh Times

Jim Luther Davis (Christian Bale) en Mike Alonzo (Freddy Rodríguez) zijn erg goede vrienden. Jim vocht in de golfoorlog en weet maar moeilijk z’n draai te vinden in het normale leven. Hij heeft een post traumatisch stress syndroom, waardoor hij regelmatig onvoorspelbaar is en z’n realiteitszin verliest. Hij probeert een baan te krijgen bij de politie en denkt een goede kans te maken om aangenomen te worden. Mike is ook op zoek naar een baan en zijn vrouw probeert hem te motiveren om te solliciteren. Ondanks het feit dat beide heren nieuwe banen kunnen krijgen besluiten ze toch criminele activiteiten uit te voeren. De vraag is hoe lang ze dat echter kunnen doen voordat ze de consequenties daarvan onder ogen moeten zien.

Review van Harsh Times

De relatie van Bale en Rodriguez als vrienden is geloofwaardig, maar het is nooit zo pakkend als die van de karakters in Ayer’s End of Watch. Bale speelt z’n rol voortreffelijk en is de meest losgeslagen van de twee, gedeeltelijk door z’n ziekte, maar ook omdat hij regelmatig niet nadenkt over de consequenties of gewoon tegen de strook in wil gaan. Het verhaal heeft een aantal verrassingen in petto, maar je krijgt al snel een goed idee waar het verhaal naar toe leidt. Toch was het een film waar ik wel van heb kunnen genieten. Als je van “buddy cop” films houdt met corrupte agenten dan is dit een film die daar sterk op lijkt, alleen zijn de hoofdpersonen geen agenten.

Eén reactie op “Harsh Times (2005)

Leave a Reply

Your email address will not be published.