Moulin Rouge! (2001)

Review van Moulin Rouge!

Ik ben geen groot fan van musicals en de reden daarvoor is waarschijnlijk het grote aantal Disney films die ik heb gekeken toen ik opgroeide waarin er plotseling gezongen werd. Dit betekent niet dat ik dat soort films niet kijk, want af en toe geef ik ze een kans en er zijn zo nu en dan films die ik wel kan waarderen. Singing in the Rain is daar een goed voorbeeld van en ook deze film, Moulin Rouge!. Het is een film die ik al jaren in m’n collectie heb en die ik graag weer opnieuw wilde zien. In afwachting van The Great Gatsby, die net zoals deze film ook door Baz Luhrman geregisseerd is, moest ik een andere film van hem kijken en dit was de logische keuze.

Review van Moulin Rouge!

Mocht je het verhaal niet kennen, het gaat over Christian (Ewan McGregor) die naar Parijs is gekomen om een nieuwe carrière als poëzie schrijver wil beginnen en verlieft wordt op Satine (Nicole Kidman) die in de Moulin Rouge werkt. Een graaf wil graag geld in de onderneming steken, maar Satine denkt dat Christian de graaf is waardoor ze beide in een situatie terecht komen die ze voor iedereen moeten zien te verstoppen.

Review of Moulin Rouge!

Er zijn een aantal zaken die dit zo’n fantastische film maken. Als eerste is het een visueel feest. De sets zijn reusachtig en mooi en de kostuums spatten van het scherm. De Moulin Rouge komt echt tot leven en je begrijpt waarom het zo’n begrip geworden is. Als tweede is de muziek voortreffelijk. Verschillende popnummers worden op onverwachte manier door elkaar gemixt. De film biedt zowel humor als drama en is een genot om te kijken. Om de Moulin Rouge opnieuw te bezoeken was dan ook iets waarvan ik heel erg heb kunnen genieten.

Eén reactie op “Moulin Rouge! (2001)

  1. Pingback: Mijn Filmjaar: 2013 | Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.