The Girl Who Leapt Through Time (2006)

De laatste tijd kijk ik veel films die te maken hebben met tijdreizen, dus toen ik over deze film las was ik zeer benieuwd. De film gaat over een meisje op een middelbare school, Makoto Konno, die een erg slechte dag heeft. Ze moet zich haasten om op tijd op school te zijn, krijg een onverwachte toets en heeft tijdens kookles ook nog eens een ongelukje. Wanneer ze een grote stapel toetsbladen moet opruimen ziet ze in het scheikunde local iets vallen en ontdekt dat het een vreemd object is. Later die dag maakt ze iets vreemds mee. Haar tante legt uit dat het een tijdssprong was. Ze ontdekt dat ze, als ze het wil, door tijd kan springen.

Het feit dat deze film naar het leven van een relatief jong meisje kijkt maakt het een unieke film. Ze focust niet op haar baan of grote dingen, maar relatief kleine tienerproblemen zoals jongens en je eigen identiteit vinden. Wanneer ze haar kracht gebruikt om wat dingen te verbeteren, komt ze er achter dat ze de gevolgen van die keuzes niet onder controle heeft. Een aantal van die keuzes hebben grote gevolgen op het leven van anderen. Naarmate de tijd voortschrijdt probeert ze die gevolgen terug te draaien.

De karakters in de film zijn misschien niet het meest complex, maar je leeft met Makoto mee. Als je van films over tijdreizen houdt dan raad ik aan om deze film in handen te krijgen. Het verhaal is leuk en gebruikt het concept van tijdreizen op een fantastische manier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.