De vele gezichten van… Dwayne Johnson

overzicht van de rollen van Dwayne Johnson The Rock

Dwayne Johnson werd op 2 mei 1972 geboren in Hayward, California. In z’n jeugd woonde he kort in Nieuw Zeeland, maar ook in Honolulu, Hawaii en Bethlehem, Pennsylvania. Op de middelbare school speelde hij American football en deed ook aan atletiek en worstelen. Met American football viel hij op en hij kreeg dan ook een beurs van de universiteit van Miami en speelde voor de Miami Hurricanes. Hij studeerde af in 1995 en heeft een diploma in criminologie. Hij bleef echter een ruime tijd football spelen. Enkele familieleden waren professionele worstelaar en hij wilde er ook eentje worden. Hij maakte z’n entree in de WWF in 1996. Hij werd bekend als The Rock en vecht nog steeds regelmatig. De stap naar TV en film maakte hij ook. Hij verscheen in TV shows als Star Trek: Voyager en That 70’s Show. Z’n eerste filmrol was die in The Mummy Returns in een relatief kleine rol, maar z’n populariteit en succes zorgde voor een hoofdrol in de spinoff film van The Mummy, The Scorpion King. In z’n film carrière speelt hij in zowel actiefilms als meer familievriendelijke Disney films.

Overzicht rollen

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Dwayne Johnson rol?

2 reacties op “De vele gezichten van… Dwayne Johnson

  1. Pingback: Pain & Gain (2013) | Filmkijker

  2. Pingback: Recensie: San Andreas (2015) - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.