De vele gezichten van… Charlize Theron

overzicht rollen Charlize Theron

Charlize Theron werd geboren op 7 augustus 1975 in Benoni (in de buurt van Johannesburg), Zuid Afrika. Haar vader was een alcoholist die op een gegeven moment haar moeder aanviel. Uit zelfbescherming schoot de moeder hem dood. Ze studeerde aan de National School of the Arts. Toen ze 16 was deed ze modellenwerk voor een jaar, waarna ze samen met haar moeder verhuisde naar Amerika. Ze ging naar de Joffrey Ballet School in New York, maar moest haar droom als ballerina opgeven door een knieblessure. Ze verhuisde naar L.A. om te gaan acteren. In 1995 kreeg ze haar eerste rol in Children of the Corn 3. Langzaam begon ze grotere films te doen, wat uiteindelijk leidde tot haar Oscar winnende optreden in Monster (2003). Voor haar rol in North Country kreeg ze een Oscar nominatie.

overzicht rollen Charlize Theron movies

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Charlize Theron rol?

Leave a Reply

Your email address will not be published.