Iron Man 3 (2013)

Review van Iron Man 3

De reden waarom ik zo erg van het eerste deel van de Iron Man serie heb kunnen genieten was niet vanwege het feit dat een figuur uit een strip op het grote doek verscheen. Ik lees die bladen niet, dus voor mij was het simpelweg een actiefilm. Iron Man zou elk ander karakter kunnen zijn. Het gaat bij mij maar om één ding…het moet me kunnen vermaken. De reden waarom ik Iron Man leuk vond was Robert Downey Jr. Hij bracht veel humor met zich mee waardoor z’n karakter, een rijke man die zich superieur voelt en dat ook nog eens kan waarmaken, ondanks die instelling toch sympathiek was. Hij maakte van Tony Stark een fascinerend persoon. Ik keek dan ook erg uit naar Iron Man 2, maar die wist me niet te bekoren. Het karakter leek niet hetzelfde, had niet zoveel slimme opmerkingen en de film zelf voelde veel te lang aan. The Avengers wist dat gevoel weer te herstellen en ik had dan ook de hoop dat Iron Man 3 beter zou zijn dan de tweede film.

Review of Iron Man 3

Elke superheld heeft natuurlijk een vijand nodig waar hij het tegenop zal moeten nemen en hier is dat “The Mandarin”, een fantastische rol van Ben Kingsley, die een aantal verrassingen in petto heeft. Hij laat een aantal bommen afgaan zonder dat er ooit bewijs daarvoor lijkt te zijn. Het is aan Tony Stark om uit te vinden hoe dat kan en dat op tijd te doen voordat The Mandarin de president weet aan te vallen. Stark heeft nog veel moeite met het verwerken van wat er in The Avengers gebeurde. Het is een onderdeel van het verhaal dat een aantal maal terug komt, maar nooit volledig wordt uitgediept.

Review of Iron Man 3

De fans van komedie worden op hun wenken bediend. Tony Stark is verantwoordelijk voor vele grappen, sommige zelfs in de vorm van slapstick, maar ook John Favreau als het hoofd van beveiliging is hilarisch. De actie is vermakelijk waarin de verschillende pakken en uitvinden van Stark een hoofdrol spelen. Guy Pearce is leuk in zijn rol van onderzoeker Aldrich Killian, die een manier heeft gevonden om het menselijk lichaam te verbeteren. Drama komt in de vorm van Stark’s relatie met Pepper Potts (Gwyneth Paltrow), maar ook die verhaallijn is niet helemaal uitgewerkt. Ondanks deze kleine minpunten heb ik van de film kunnen genieten. Aangezien dit een Marvel film is moet je natuurlijk blijven zitten totdat de credits afgelopen zijn (deze keer niet iets groots, maar wel een grappig stukje)

Eén reactie op “Iron Man 3 (2013)

  1. 1ste blijft de beste. deze episode vond ik meer een gezinsfilm dan een actiefilm al is Robert Downey Jr. beter in vorm dan in de 2de film. Ben Kingsley inderdaad in een zeer leuke twistrijke rol

Leave a Reply

Your email address will not be published.