Oz the Great and Powerful (2013)

Review van Oz the Great and Powerful (2013)

De afgelopen jaren wordt er veel geklaagd over het feit dat er te weinig originele films uit Hollywood komen en dat er te veel sequels en prequels gemaakt worden. Zelf heb ik er nooit veel problemen mee gehad, tenminste niet wanneer de kwaliteit van ze goed zijn (wat natuurlijk niet altijd het geval is). Oz the Great and Powerful is een prequel voor de klassieke film The Wizard of Oz en laat de kijker zien hoe de tovenaar van Oz daar uiteindelijk terecht gekomen is.

Review of the movie Oz the Great and Powerful (2013)

Als je de Wizard of Oz gezien hebt dan weet je dat hij helemaal geen tovenaar is. Het blijkt in deze film slechts een goochelaar te zijn die voor een circus werkte. James Franco speelt de rol van een vrouwenverslinder die elke vrouw in bed probeert te krijgen, zelfs als die vrouwen al iets hebben met een collega. Hierdoor raakt hij in de problemen wanneer de sterke man er achter komt en hem probeert te pakken. Hij klimt een ballon in die in een tornado terecht komt en neerstort in Oz. Hij realiseert zich al snel dat hij zich niet meer in Kansas bevindt en ontmoet de heks Theodora (Mila Kunis), een prachtige vrouw die niet voldoet aan zijn beeld van hoe een heks er uit ziet. Ze neemt hem mee naar Emerald city waar hij haar zus Evanora (Rachel Weisz) ontmoet en de troon aangeboden krijgt. Om deze echter te kunnen bestijgen moet hij wel de kracht van een andere heks (gespeeld door Michelle Williams) wegnemen. Het is de start van een avontuur waarbij niet alles is wat het lijkt te zijn.

Review of the movie Oz the Great and Powerful (2013)

Ik moet zeggen dat ik deze prequel erg leuk vond. Omdat ik de originele Wizard of Oz al jaren niet meer had gezien kon ik ze niet vergelijken, maar het zette me er wel toe aan om ‘m weer eens te kijken. Als je ze beide hebt gezien dan merk je goed dat de verhalen perfect op elkaar aansluiten. Sommige karakters worden in beide films gebruikt en sommige shots komen perfect overeen met het origineel. Het is een film die zowel jongere als oudere kijkers zal kunnen vermaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.