De vele gezichten van… Jason Statham

Jason Statham werd in 1967 in Shirebrook, UK en groeide op samen met voetballer Vinnie Jones. Alhoewel je ziet dat veel acteurs al op jonge leeftijd met acteren bezig zijn, is dit niet het geval bij Statham. Hij had een passie voor duiken en was er zo goed in dat hij 12 jaar lang deel uitmaakte van het nationale duikteam. Omdat dat te weinig verdiende verkocht hij parfum en sieraden op straathoeken. Hij besloot op een gegeven moment te stoppen met duiken en werd model voor het merk French Connection. Toen hij in contact kwam met Guy Ritchie werd hij gecast in Lock, Stock and Two Smoking Barrels en heeft hij sindsdien een carrière opgebouwd als actiester. Hij verscheen in de Transporter en Crank films en werkte samen met grote actiesterren als Sylvester Stallone en Jet Li.

Jason Statham, overzicht, rol, rollen, films, movies, pictures,fotos

Klik om te vergroten

Je zou kunnen zeggen dat hij altijd dezelfde rol speelt, maar je kan niet ontkennen dat dit voor hem z’n vruchten heeft afgeworpen. M’n favoriete rol is denk ik wel die van Chev Chelios in de bizarre Crank films.

Wat is jouw favoriete Jason Statham rol?

5 reacties op “De vele gezichten van… Jason Statham

  1. Hij speelt in elke film dezelfde rol, als je de films na elkaar kijk is het veel vanhetzelfde. Ruige politieagent die schijt heeft aan de regels.

    • Dat is inderdaad een feit (zoals ook in de tekst vermeld is), maar die rol is hem wel op het lijf geschreven. Je weet bij zijn films gewoon wat je kan verwachten 🙂

  2. Pingback: Recensie: Wild Card (2015) - De Filmkijker

  3. Pingback: Recensie: Spy (2015) - De Filmkijker

  4. Pingback: The Fate of the Furious (2017) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.