Shallow Grave (1994)

Review of the Danny Boyle movie Shallow Grave (1994)

Alhoewel ik niet elke film heb gezien die Danny Boyle geregisseerd heeft, durf ik wel te zeggen dat ik een fan van z’n werk ben Ik heb 127 Hours, Slumdog Millionaire, The Beach, A Life Less Ordinary en nu deze gezien en nog geen enkele film heeft me teleurgesteld. Shallow Grave is een film die makkelijk door iemand als Hitchcock geregisseerd had kunnen zijn, de film zit vol spanning en onverwachte wendingen.

Review of the Danny Boyle movie Shallow Grave (1994)

De film gaat over drie mensen die samen in een apartement wonen, Juliet Miller (Kerry Fox), David Stephens (Christopher Eccleston) en Alex Law (Ewan McGregor. Ze zijn op zoek naar iemand die een kamer wil huren en de film opent met die zoektocht. De drie stellen vreemde vragen en proberen daarmee hun nieuwe potentiële huisgenoten ongemakkelijk te maken. Ze gaan er mee om alsof het één grote grap is, totdat ze op een gegeven moment de juiste persoon vinden. De nieuwe huurder trekt in en sluit zichzelf op z’n kamer op. Wanneer ze enkele dagen niet van hem horen besluiten ze om z’n kamer binnen te dringen waarbij ze een onverwachte ontdekking doen.

Review of the Danny Boyle movie Shallow Grave (1994)

Wat eerste begint als een film vol met humor, verandert als snel in iets wat erg serieus is en grote gevolgen heeft voor hun onderlinge relatie. De karakters veranderen er door en naarmate de tijd vordert blijft de psychologische druk stijgen en weten ze niet meer of ze elkaar kunnen vertrouwen. Ze weten niet meer waartoe de anderen in staat zijn. Eccleston’s karakter verandert het meest en wist me te schokken door het voortreffelijke acteerwerk van Eccleston. Ewan McGregor zou later nog diverse keren met Boyle samenwerken en speelt hier de rol waar je als kijker waarschijnlijk het meest om geeft. Boyle laat hier al z’n unieke visuele stijl zien die hij later heeft geperfectioneerd. Als je Shallow Grave nog niet hebt gezien, zou ik deze zeker gaan kijken.

3 reacties op “Shallow Grave (1994)

  1. Pingback: De vele gezichten van... Ewan McGregor | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.