Somewhere in Time (1980)

Recensie van de tijdreisfilm Somewhere in Time (1980)

De meeste mensen (waaronder ik zelf) zullen Christopher Reeve voornamelijk kennen voor z’n werk in de Superman films en het paardrij ongeluk waardoor hij verlamd raakte. Ik had geen andere films van hem gezien en was benieuwd wat hij in een andere rol zou doen. Toen ik er achter kwam dat hij in een tijdreisfilm had gespeeld was het een makkelijke keuze om die te kijken.

Recensie van de tijdreisfilm  Somewhere in Time (1980)

Reeve is Richard Collier, een succesvol toneelschrijver die benaderd wordt door een hele oude vrouw. Ze geeft hem een horloge en vertelt hem dat hij terug naar haar moet komen. Hij vindt deze ontmoeting vreemd, maar besluit er niets mee te doen. Een aantal jaar later heeft hij geen enkele inspiratie voor het schrijven van een nieuw stuk. Hij besluit om even weg te gaan van alles om zich heen en een tijdje in een hotel te blijven. Wanneer hij in dat hotel een oude foto ziet van een beeldschone vrouw raakt hij geobsedeerd door haar en probeert hij er alles aan te doen om meer over haar te weten te komen. Het blijkt de oude vrouw te zijn die hij jaren daarvoor ontmoet had. Hij wil haar zo graag ontmoeten dat hij onderzoek doet naar tijdreizen en uiteindelijk zichzelf hypnotiseert om terug in de tijd te gaan en haar te ontmoeten.

Recensie van de tijdreisfilm Somewhere in Time (1980)

Ik heb al een flink aantal tijdreisfilms gezien, maar dit was de eerste waarin iemand dat deed alleen maar omdat hij het graag wilde. Een origineel idee en Reeve speelt de rol op een vermakelijke manier. De film zelf is een erg romantische film en daardoor niet een film waar iedereen van zal kunnen genieten. Persoonlijk vond ik het een erg leuke film en als je op zoek bent naar een romantische film met een twist dan zou Somewhere in Time een goede keuze zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.