Delgo (2008)

Review of the animated movie Delgo

Als deze film niet een bepaalde reputatie zou hebben, dan zou ik nooit over Delgo gehoord hebben. De kans is groot dat je de film ook niet kent, maar de film staat bekend als één van de grootste flops ooit. Deze 40 miljoen dollar kostende animatiefilms ging in Amerika in première op meer dan 2000 schermen maar verdiende slechts 500.000 dollar tijdens het eerste weekend. Nu zeggen inkomsten natuurlijk niets over kwaliteit, dus ik was benieuwd waarom deze film geflopt is. Was het omdat het een slechte film was, het slechte marketing had of was de film op het verkeerde moment uitgebracht?

Review of the animated movie Delgo

De film gaat over de tiener Delgo (die er uit ziet als een dinosaurus) die onbedoeld de oorzaak is van groeiende spanningen tussen twee bevolkingsgroepen, de Lockni en Nohrin stammen. Omdat er in het verleden veel gebeurd is tussen ze kan het kleinste incident grote gevolgen hebben. Als je Avatar gezien hebt, krijg je een beetje het idee waar deze film over gaat. Het is Delgo die, samen met een vriend en de prinses van de rivaliserende groep, een gevecht aangaat tegen een gezamenlijke vijand om erger te voorkomen.

Review of the animated movie Delgo

Ik geef animatiefilms altijd een kans en hou in m’n achterhoofd dat ze vaak gemaakt zijn voor kinderen. Dat is geen probleem, maar ik heb niet van deze film kunnen genieten. Als eerste is Delgo’s vriend vervelender dan Jar Jar Binks (ook al heeft hij maar een kleine rol, hij was niet leuk en frustrerend om te zien). De meeste humor werkte niet en de film zelf zag er ook niet goed uit. Dit is een film uit 2008, maar het ziet er als een game uit. Het verhaal wist me niet te pakken en had dan ook moeite het geheel uit te kijken. Een film dus die ik zeker niet kan aanraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.