De vele gezichten van… Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix is geboren in San Juan, Puerto Rico op 28 oktober 1974. Z’n ouders maakten deel uit van een religieuze cultgroep genaamd “The Children of God” waarmee hij veel rondreisde in Zuid Amerika. In 1978 ging de familie terug naar Amerika. Hij werd, terwijl hij optrad op de straten van L.A. ontdekt en speelde z’n eerste TV shows (vanaf 1982), initieel onder de naam Leaf Phoenix. Hij speelde daarna rollen in films als To Die For, U Turn en Inventing the Abbotts. Het was zijn rol in The Gladiator als Romeins heerser Commodus die hem bekend maakte en sindsdien heeft hij een groot aantal films op zijn naam staan, waaronder Hotel Rwanda, Sings, The Village en Walk the Line. Hij verbaasde iedereen toen hij besloot te stoppen met acteren en te beginnen met rappen. Het resultaat was uiteindelijk de “documentaire” I’m Still Here. Hij maakte z’n rentree op het witte doek in The Master.

Overzicht van de rollen en films van acteur Joaquin Phoenix foto's

Klik voor een grotere versie

Wat is jouw favoriete Joaquin Phoenix rol?

Gerelateerde artikelen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.