Beyoncé: Life Is But a Dream (2013)

Review of the documentary Beyoncé: Life Is But a Dream (TV 2013)

Beyoncé Knowles is al een ruime tijd een stralende ster in het universum van de muziek. Vanaf het moment dat ze verscheen met Destiny’s Child heeft ze een vaste plek verworven op de hitlijsten en staat ze constant in de schijnwerpers. Ze staat bekend om haar grootste en erg vermakelijke shows, maar velen zullen ook bekend zijn met de problemen die ze had met andere leden in de groep (waarvan een aantal vervangen werden) en met haar vader. Daarnaast is ze getrouwd met de bekendste rapper ter wereld, Jay-Z. In deze documentaire, die ze gedeeltelijk ook geregisseerd heeft, geeft ze de kijker een blik in haar leven en praat over de mooie en minder mooie kanten van het vak.

Verwacht van deze film niet dat alles uit de doeken wordt gedaan. Het is Beyoncé die bepaald wat er wordt getoond en alles, net zoals haar optredens (die de kijker erg veel ziet) is perfect in elkaar gezet om de wereld het beste van zichzelf te laten zien. Natuurlijk is dat niet verrassend en als je daar rekening mee houdt zal het je niet storen. Ze laat zien dat er achter de “performer” ook nog een mens schuilgaat en alhoewel je geen volledige toegang krijgt, kan je toch een glimps van haar prive leven opvangen.

Beyoncé laat kanten van zichzelf zien, die normaal verborgen blijven. Ik ben zelf geen fan van haar muziek, maar er waren momenten waarop ze me met haar zang wist te raken, vooral in een stuk waarin ze zingt over een miskraam die ze gehad heeft. Als je fan van de zangeres bent dan is Life is But a Dream een ‘must’. Zelf vond ik het jammer dat er te veel van haar optredens getoond werd, maar de echte fan kan daar natuurlijk geen genoeg van krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.