Stand Up Guys (2012)

Soms zijn er van die films waarvan je slechts een foto ziet en op basis daarvan erg naar uit kijkt. Een aantal maanden geleden zag in een set foto van Christopher Walken en Al Pacino die een tijdje op m’n buroblad gestaan heeft. Het liet Pacino zien die erg raar liep, met daarnaast Walken die z’n broek een stuk hoger had dan hij ‘m zou moeten hebben. Een hilarische foto dus. Verder heb ik geen verdere informatie over de film opgezocht, die ene afbeelding was voor mij genoeg en ik verwachtte dat het een leuke film zou zijn. Helaas werd ik teleurgesteld.

De film gaat over twee voormalige huurmoordenaars/gangster, Val (Pacino) en Doc (Walken). Val heeft jaren in de gevangenis gezeten en z’n tijd zit er op. Doc haalt hem op bij de gevangenis en de twee praten over die goede oude tijd. Omdat Val lang heeft gezeten heeft hij tijd nodig om de “moderne wereld” een beetje door te krijgen (alsof gevangenissen geen internet/magazines etc. hebben). Niet alles werkt meer zoals hij gewend was en dat geld ook voor z’n lichaam. De film besteed erg veel tijd om daar grappen over te maken, bijvoorbeeld bij een bezoek aan een bordeel. Ze ontmoeten hun voormalige bestuurder bij overvallen, gespeeld door Alan Arkin, en besluiten er een avond van te maken waar ze alles doen wat ze ooit zouden willen doen.

Aangezien dit een komedie is zou je verwachten dat er veel te lachen valt, maar dat vond ik vies tegenvallen. Er waren te veel grappen in de trant van “Kijk we zijn oud, hebben viagra nodig en niets is meer zoals het was”. Ik kreeg nergens het gevoel dat er chemie was tussen Walken en Pacino en gaf ook maar weinig om hun karakters. Arkin weet wel de show te stelen, maar hij weet de film niet te redden. In plaats van Stand Up Guys, kan je beter naar een komedie avond gaan met echte “Stand up”, want dat is een stuk grappiger. Een film die je maar beter kan vergeten, wat erg jammer is gezien het acteertalent dat er in speelt.

Eén reactie op “Stand Up Guys (2012)

  1. Pingback: Last Vegas (2013) | Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.