Celeste & Jesse Forever (2012)

Review van Celeste and Jesse Forever (2012)

Een relatie beeindigen is 1 van de moeilijkste beslissingen die je in je leven moet maken en nadat Celeste (Rashida Jones) en Jesse (Andy Samberg) een tijd getrouwd zijn, besluiten ze te gaan scheiden. Het enige is dat wanneer je ziet, je dat niet zou zeggen. Ze zijn constant bij elkaar, doen leuke dingen en maken constant grappen. Hun vrienden snappen het niet en kunnen er niet meer tegen. Waarom besluit je om te scheiden terwijl je toch zo dicht bij elkaar blijft? Terwijl je zit te kijken voel je de chemie tussen de twee. Is het echter mogelijk om vrienden te blijven?

Met zo’n onderwerp zou je misschien een dramatische film verwachten, maar dat is niet het geval. Het is ook geen typische romcom, maar biedt de juiste mix van komedie en drama. De komedie komt voort uit de verschillende situaties de karakters zich in bevinden. Celeste werkt bij een PR bedrijf (ze voorspelt wat de komende trends zullen zijn) en werkt samen met Scott (Elijah Wood, die erg grappig is). Ze krijgt een opdracht, waarbij ze de PR voor een popartieste moet doen. Iemand waar ze geen fan van is. Wanneer Jesse wat nieuws heeft dat Celeste niet graag zal horen, wordt ze gedwongen om de gevoelens die ze nog voor hem heeft een plekje te geven.

Dit is een film die niet al te veel aandacht heeft gekregen, maar is het kijken waard omdat de relatie tussen Jones en Samberg echt aanvoelt. Alhoewel de film niet het nivo van een film als (500) Days of Summer weet te bereiken, kan je ‘m wel daarme vergelijken. Met een groot aantal grappige situaties en een niet standaard verhaal is het een film die me wist te verrassen en ik hoop dat het dat ook voor andere filmkijkers zal doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.