Gangster Squad (2013)

Review of the movie Gangster Squad

Naast films ben ik al vanaf jonge leeftijd een groot fan van videogames geweest. Alhoewel het de afgelopen jaren is verbeterd, zijn ze vaak niet zo goed in het vertellen van verhalen. Er zijn er maar weinig die je echt emotioneel weten te raken. Natuurlijk kunnen ze je frustreren, maar je zal niet vaak heel veel om de hoofdpersoon geven of worden meegevoerd door een diepgaand verhaal. Het gaat vaak puur om het beleven van actie. Gangster Squad is in dat opzicht de videogame versie van The Untouchables. Het verhaal is ongeveer hetzelfde, maar het weet niet op dezelfde manier de emoties te bespelen en voegt meer actie toe. De vraag is echter of dat slecht is…

De film draait om het vormen van een groep om een gangster te stoppen en dat is al vaker verfilmd, maar de presentatie van het geheel is een feest voor de ogen. Het heeft een fantastische cast en genoeg actie dat er maar weinig momenten zijn waar je in slaap zal vallen. Alhoewel het misschien niet de diepgang heeft die je zou verwachten, toch is het verhaal boeiend, waarbij de acteurs veel bijdragen om dat tot leven te brengen. Ik was een groot fan van Sean Penn als Mickey Cohen (de gangster), waarbij duidelijk te zien is dat hij er van heeft genoten om het te spelen. The Gangster Squad zelf wordt gevormd door een fantastische groep acteurs: Ryan Gosling, Anthony Mackie, Robert Patrick, Josh Brolin, Giovanni Ribisi en Michael Pena zijn een team waarbij ieder lid z’n eigen specialiteit heeft.

Sean Penn in Gangster Squad (movie review)

Er is veel geschreven over het verwijderen van een inmiddels controversiele scene waarin er in een bioscoop geschoten werd, maar aangezien ik de trailer nooit gezien heb miste ik het niet. Als je op zoek bent naar een politie vs. gangsters film met veel emotionele diepte en complexe karakters, dan moet je The Intouchables kijken. Als je echter een actiefilm wilt zien die zich afspeelt in de jaren dat de gangsters populair waren, dan biedt Gangster Squad veel entertainment. Het lijkt op een videogame, maar een erg vermakelijke die er fantastisch uit ziet en die je graag tot het einde wilt “spelen”.

Eén reactie op “Gangster Squad (2013)

  1. Pingback: The Terror Live (2013) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.