Savages (2012)

Als het om de films van Oliver Stone gaat weet je dat er altijd wel iets is wat tot controverse leidt. Het gebeurde bij JFK toen hij zijn theorie als de waarheid voorschotelde en tijdens Alexander door de manier waarop hij de sexuele voorkeur van dat karakter neerzette. Is Savages ook een film die controversieel kan zijn? Het bevat een aantal schokkende scenes, maar aangezien dit een verfilming is van boek verwacht ik van niet. Het enige wat wel tot veel gesprekken zal leiden is het einde van de film.

review

De film speelt zich af in de drugswereld. Chon (Taylor Kitsch) en Ben (Aaron Taylor-Johnson) verbouwen wiet. Ben is afgestudeerd en weet alles van planten, hij heeft de kennis gebruikt om de beste wiet ter wereld te maken. Hij is de hersenen achter de business en Chon, een ex-militair, de spierballen. Hun zaak draait goed en ze kunnen beiden hun dromen waarmaken zonder dat dit tot problemen leidt. Ze hebben beide een relatie met O (Blake Lively), die het verhaal vertelt. Een kartel uit Mexico ziet de kwaliteit van de wiet en wil met hun in zee. Het is het moment dat voor Chon en Ben de problemen beginnen aangezien ze zo’n deal helemaal niet willen. Het kartel besluit om iets te doen waardoor ze zeker van gedachten zullen veranderen.

Als er één reden is om deze film te kijken, dan is het wel Benicio Del Toro. Z’n optreden in deze film is er eentje die je niet snel zal vergeten. Als rechterhand van de baas van het kartel, Helena (Salma Hayek), valt hij op in elke scene waarin hij verschijnt. Hij is gevaarlijk en onvoorspelbaar en speelt z’n rol perfect. Ook John Travolta is vermakelijk als FBI agent. De film bevat politieke spelletjes, veel actie en geweld en weet gedurende de speeltijd te vermaken. Het enige negatieve voor mij was het einde, die bijna de gehele film verpestte. Als je op zoek bent naar een misdaad film zijn er een hoop slechtere films die je zou kunnen kiezen.

2 reacties op “Savages (2012)

    • Ik moet zeggen dat ik ook een beetje m’n geloof in ‘m kwijt ben, maar deze film was een stuk vermakelijker dan andere recente films die ik van ‘m gezien heb.

Leave a Reply

Your email address will not be published.