De vele gezichten van… Frances McDormand

Frances McDormand werd in 1957 in Chicago geboren en werd geadopteerd door een Canadees stel en ze verhuisde erg veel toen ze opgroeide. Ze sloot haar studie af met een diploma in theater. Haar eerste filmrol was in Blood Simple, gemaakt door de gebroeders Coen. Naast films verscheen ze ook op TV, bijvoorbeeld in de politieserie Hill Street Blues. Ze heeft vier nominaties voor een Oscar gehad en won het beeldje voor haar rol in Fargo.

overzicht rollen Frances McDormand films

Wat is jouw favoriete Frances McDormand rol?

Gerelateerde artikelen:

2 reacties op “De vele gezichten van… Frances McDormand

  1. Pingback: Recensie: Almost Famous (2000) - De Filmkijker

  2. Pingback: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.