Safety Not Guaranteed (2012)

Wat zou jouw reactie zijn als je het volgende berichtje in de krant zou zien staan?

Het is een geheimzinnig bericht, maar de bijbehorende foto zou je waarschijnlijk aan het lachen brengen, waarna je er verder niet meer aan zou denken. Toch zou ik me wel afvragen of deze man echt kan tijdreizen. Er zijn verschillende verhalen over mensen die uit een andere tijd zouden zijn gekomen, maar natuurlijk is dat nooit bewezen. Deze film is gebaseerd op het bovenstaande artikel en fantaseert over wat er zou kunnen gebeuren als je zou besluiten er op te reageren.

Drie journalisten besluiten het artikel te onderzoeken en de man, Kenneth (Mark Duplass), beter te leren kennen. Hij is erg voorzichtig en denkt dat hij constant wordt bekeken door de overheid. Het is dan ook moeilijk om z’n vertrouwen te winnen. Nadat het de eerste journalist niet lukt om succesvol contact te leggen, is het de taak voor Darius (Aubrey Plaza) om het ook te proberen. Ze slaagt er in om dat vertrouwen te winnen door flink te bluffen en langzaam leert ze Kenneth kennen. Toch weet ze nog niet of hij geniaal is of compleet gestoord.

Tijdreizen is één van m’n favoriete onderwerpen en ik heb er al een groot aantal over het onderwerp gezien. Deze film intrigeerde me omdat je, net zoals de journalisten, geen idee hebt welke kant het verhaal op gaat. Gedeeltelijk wil je geloven dat deze man daadwerkelijk kan tijdreizen, maar je blijft voorzichtig. Het verhaal wordt goed in beeld gebracht en wist me vanaf het begin te pakken. Als je in het onderwerp geïnteresseerd bent dan denk ik dat dit wel een film is waarvan je zal kunnen genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.