Save the Green Planet (2003)

Save the Green PLanet

Het kan soms erg belangrijk zijn om een film in de juiste gemoedstoestand te bekijken. Als die namelijk verkeerd is kan het voorkomen dat je een film niet kan waarderen die je normaal waarschijnlijk fantastisch zou vinden. Na het zien van Save the Green Planet vroeg ik mezelf af of dat hier misschien het geval was.

Lee Byeong-gu (Ha-kyun Shin) is een man die ervan overtuigd is dat de aarde heel binnenkort zal worden aangevallen door buitenaardse wezens. Hij zegt ook te weten wie er buitenaardse wezens zijn en heeft z’n zinnen gezet op het ontmaskeren van de baas van een groot bedrijf. Zijn plan is om ‘m te kidnappen en te ondervragen totdat hij toegeeft dat hij een buitenaards wezen is. De vraag is of Lee Byeong-gu gek is of dat hij één van de enige personen is die de waarheid kent en dat wil bewijzen? Terwijl Lee Byeong-gu de baas vasthoudt onderzoekt de politie de verdwijning en hoopt de locatie van hem te vinden.

De toon van de film is erg vreemd en alhoewel sommigen het een komedie zullen vinden (de hoofdpersoon is gek, één van de agenten die onderzoek doet heeft hele vreemde onderzoeksmethoden), maar de film bevat ook veel marteling. Het is een mix waar ik me niet comfortabel bij voelde. Daarnaast is de film twee uur lang en had ik moeite om daar door heen te worstelen. Het is geen film die ik zou aanraden als één van de eerste Koreaanse films die je zou moeten kijken, maar als je in de juiste gemoedstoestand bent zou je er misschien meer van kunnen genieten dan ik.

Score: 5

Leave a Reply

Your email address will not be published.