Mansome (2012)

Mansome is de nieuwste documentaire van Morgan Spurlock, die vooral bekend staat voor documentaires die vooral gemaakt zijn om te entertainen en niet altijd diep op bepaalde onderwerpen in gaan. Deze documentaire gaat in z’n geheel over de manier waarop mannen zichzelf verzorgen. Wat maakt een man echt een man?

Masome bestaat uit verschillende onderwerpen, waaronder de snor (en Spurlock die z’n iconsiche snor afscheert wat resulteert in een grappige reactie van z’n zoontje), een man die meedoet aan baard wedstrijden (wat volgens hem een echte sport is), iemand die zichzelf als metrosexual ziet en nooit tevreden is over z’n uiterlijk en zelfs een bedrijf dat een product verkoopt dat “Fresh Balls” heet en z’n naam zou moeten waarmaken. Al deze onderdelen worden aan elkaar gepraat door Will Arnett en Jason Bateman die een spa bezoeken en het hebben over wat het nu betekent om een man te zijn. Zelf kon ik niet echt genieten van deze stukken en vond dat hun gesprekken weinig bijdroegen aan de documentaire.

Na het zien van Mansome had ik niet het gevoel dat ik veel geleerd had, maar het was plezierig om te kijken. Een aantal interviews zijn hilarisch (in het bijzonder die met Zach Galifianakis) en de mensen die gevolgd worden zijn boeiend genoeg om een vermakelijke anderhalf uur te hebben.

Score: 7

Trailer

Leave a Reply

Your email address will not be published.