The Watch (2012)

Na het kijken van het erg deprimerende Ill Manors was ik in de stemming om een film van een wat lichter kaliber te kijken en terwijl ik naar de kassa van de bioscoop liep en naar de films keek die redelijk snel zouden beginnen viel m’n oog op The Watch. Aangezien Ben Stiller er in speelde verwachtte ik een grappige film van ongeveer anderhalf uur. Aangezien ik geen recensies gelezen had besloot ik de gok te wagen, die uiteindelijk niet een juiste bleek te zijn.

Ben Stiller is Evan, manager van een Costco winkel. Hij is daarnaast erg actief in en voor de gemeenschap en wanneer één van z’n werknemers vermoord wordt gevonden besluit hij een oproep voor een “neighbourhood watch” te doen, een groep vrijwilligers die de buurt patrouilleert en alles in de gaten houdt. Slechts drie mensen reageren (gespeeld door Vince Vaughn, Jonah Hill en Richard Ayoade) die allemaal meer geïnteresseerd lijken te zijn in het doen van leuke dingen in plaats van rondjes door de wijk te lopen. Wanneer ze daar uiteindleijk aan beginnen stuiten ze op iets heel erg groots.

Dit soort films kijk ik niet voor het verhaal, maar simpelweg om te lachen en dat is iets wat ik helaas maar weinig heb kunnen doen. Nu zijn er altijd wel grappen die de plank mis slaan, maar te veel grappen werkten niet voor mij. Daarnaast had ik nooit het gevoel dat ze tegen een echte bedreiging aan het vechten waren. Het verhaal bevat nog een subplot over Stiller’s karakter waarin duidelijk wordt dat hij geen kinderen kan krijgen. Dit paste totaal niet in het geheel en voegde niet de emotionele impact toe dat waarschijnlijk bedoeld was.

The Watch voelt aan als één grote reclame voor Costco. Met zoveel grappige acteurs zou je verwachten dat er veel te genieten valt, maar daarvoor zal je helaas een andere film moeten zoeken. Ik had in plaats van deze film na Ill Manors gewoon naar huis moeten gaan.

Score: 4

Leave a Reply

Your email address will not be published.