The Band’s Visit (2008)

Dit is één van die films die ik kocht omdat de hoes er zo interessant uit zag. Natuurlijk kan dat soms een risicovolle onderneming zijn, maar soms moet je gokken. Deze film gaat over een Egyptische politie muziekband die uitgenodigd is om bij de opening van een cultureel centrum in Israel te spelen.

Helaas heeft de band incorrecte informatie over de plek waar ze heen zouden moeten gaan en komen ze uiteindelijk in een klein dorpje terecht. Helaas is er geen vervoer meer terug tot de volgende dag. Aangezien ze niet veel geld hebben en er geen hotels zijn moeten ze contact leggen met wat mensen in het dorpje om slaapplekken te regelen. De bandleider probeert z’n muzikanten onder controle te houden, maar wanneer de bandleden op verschillende plekken gaan slapen moet hij hopen dat alles goed zal gaan. Zelf gaat hij mee met de eigenaar van een restaurant, een mooie vrouw die graag met hem uit gaat.

Dit is een film waar er eigenlijk niet zo veel gebeurt, maar waarbij je gecharmeerd bent door de situatie waarin de band zich bevind. De leider van de band is streng, maar laat op een gegeven moment ook een andere kant van zichzelf zien. Alhoewel dit geen komedie is die je hard zal laten lachen heeft het wel grappige momenten.


Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.