De vele gezichten van… Gregory Peck

roles gregory peck

Eldred Gregory Peck werd op 5 April 1916 geboren in Californië. Nadat z’n ouders waren gescheiden werd hij door z’n oma opgevoed en ging naar een militaire katholieke school toen hij 10 was. Op school maakte hij deel uit van het roeiteam, deed aan atletiek en speelde in z’n eerste toneelstuk. Hij koos er voor om op Berkeley Engels te studeren en een leraar stimuleerde hem om theater te doen. Hij verscheen in diverse toneelstukken.

Nadat hij afgestudeerd was verhuisde hij naar New York waar hij meer ervaring opdeed. Tijdens de tweede wereldoorlog kon hij door een rugblessure niet vechten en acteerde hij. Z’n eerste film was Days of Glory in 1944. Het was het begin van een lange carrière waarin hij een Oscar won en verschillende keren genomineerd werd. Z’n laatste rol was die van Father Maple in Moby Dick. Hij zou Grandpa Joe in Charlie and the Chocolate Factory spelen, maar overleed daarvoor.

Roles of Gregory Peck

M’n favoriete rol is die in To Kill a Mockingbird.

Wat is jouw favorite Gregory Peck rol?

Gerelateerde artikelen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.