Heckler (2007)

Het leven van een stand up komiek kan zwaar zijn, helemaal als je hebt geploeterd om een stuk in elkaar te zetten en vervolgens bij het optreden niemand aan het lachen krijgt of, zelfs nog erger, negatieve opmerkingen krijgt te horen terwijl je aan het optreden bent. Mensen die opmerkingen maken worden “hecklers” genoemd en ik moet toegeven dat ik er zelf ook een keer eentje geweest ben. Het was een comedy avond en één van de komieken was op het laatste moment vervangen door iemand anders. Helaas was de man totaal niet grappig en in de zaal waren er dan ook weinig mensen die lachten. Er kwam een moment dat ik me begon te irriteren en ik me niet meer in kon houden en schreeuwde: “Je bent niet grappig!”. Meer mensen lachten daardoor dan het optreden en natuurlijk werd ik daarmee zijn doel waarover hij grapjes probeerde te maken. Aan het einde van de show komen alle komieken weer het podium op om applaus te ontvangen, maar hij was er niet meer.

Deze documentaire gaat over de mensen die opmerkingen maken en niet alleen tijdens comedy shows.

Jamie Kennedy verschijnt het meest in deze documentaire. Hij is een komiek/acteur die de nodige kritiek te verduren heeft gekregen, maar naast hem wordt er een indrukwekkend aantal mensen geïnterviewd zoals ook duidelijk wordt uit de trailer. Ik begon me af te vragen hoe lang je dit onderwerp interessant kon houden, maar de film breidt zich uit naar andere vormen van kritiek, waaronder film recensies en maakt een aantal goede punten. M’n favoriete stuk is wanneer Jamie Kennedy direct gaat praten met de rescensenten die zeer negatief waren over z’n films en hem zelfs persoonlijk aanvielen. Het is leuk om te zien hoe sommige niet weten hoe ze moeten reageren.

Aangezien ik zelf bijna dagelijks m’n mening over films geef vond ik dit een fantastische documentaire. Als je zelf ook kritiek op zaken geeft is deze documentaire interessant, simpelweg omdat het je laat nadenken over wat die woorden voor anderen betekenen.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.