De vele gezichten van…Christian Bale

roles overview Christian Bale movies

Christian Bale werd geboren in 1974. Z’n vader was een piloot en z’n moeder werkte in het circus. Hij begon z’n acteercarrière in reclames (voor Lenor en Pacman). In 1986 maakte hij de stap naar films. Z’n rol in Empire of the Sun (1987) leverde hem veel lof op. Hij dacht er aan om met acteren te stoppen, maar werd toch overgehaald om door te gaan. Het heeft geresulteerd in een indrukwekkende carrière. Bale is bereid om veel te doen voor z’n rollen en is diverse malen flink afgevallen (tot wel 30 kilo) om z’n rollen in The Machinist, Rescue Dawn en The Fighter te spelen.

Bale is één van die acteurs die ik in bijna elke film wel wil zien. Als het gaat om het kiezen van een favoriete rol dan is dat die in The Prestige.

Wat is jouw favoriete Christian Bale rol?

Gerelateerde artikelen:

Eén reactie op “De vele gezichten van…Christian Bale

  1. Pingback: Exodus: Gods and Kings (2014) - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.