The Five Year Engagement (2012)

Jason Segel is één van die acteurs die in mijn ogen weinig verkeerd kan doen en ik geniet bijna altijd van de rollen die hij heeft gedaan. Wanneer er op de poster staat “From the producer of…” is dit vaak voor mij een alarmbel dat de film niet goed is en men hoopt dat mensen op basis van de film die er staat (in dit geval Bridesmaids) ze deze film ook gaan zien. Toch was ik erg benieuwd naar de film.

De titel is de perfecte beschrijving van de film. Tom (Jason Segel) en Violet (Emily Blunt) zijn een jaar samen wanneer Tom besluit om haar ten huwelijk te vragen. Ze beginnen hun bruiloft te plannen, maar door verschillende oorzaken blijven ze het maar uitstellen. Eén van die oorzaken is het feit dat Violet een kans krijgt om twee jaar voor de universiteit van Michigan te werken. Dit betekent dat Tom z’n baan op moet geven als zeer succesvol chef bij een duur restaurant. Het betekent veel grote veranderingen en onderlinge spanningen.

Met z’n 124 minuten is het een lange comedy en het verbaast me dan ook niet dat veel mensen dat te lang vinden. Persoonlijk had ik daar echter geen probleem mee zolang de grappen maar blijven komen. Daarnaast geloof je als kijker dat er echt iets gaande is tussen Segel en Blunt. De collega’s van Blunt’s karakter zijn zeer grappig (en zijn verantwoordelijk voor een paar van m’n favoriete momenten). The Five Year Engagement was vermakelijk, maar zal niet iedereen kunnen bekoren door z’n lengte.

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.