2 Days in New York (2012)

Er zijn diverse acteurs die op een gegeven moment besluiten om de stap te maken naar het regisseren van films. Ben Affleck en Clint Eastwood zijn daar goede voorbeelden van en ook actrice Julie Delpy heeft zowel voor als achter de camera gestaan. Ze heeft inmiddels al 9 film geregisseerd. 2 Days in New York is het vervolg op 2 Days in Paris. Die film heb ik nooit gezien, dus zonder enige verwachting of betrokkenheid bij de karakters besloot ik de film te kijken. Met Chris Rock en Julie Delpy in de hoofdrol, is dit een komedie die je niet mag missen?

De film draait om Mingus (Chris Rock) en Marion (Julie Delpy) die samenwonen in een apartement in New York. Ze hebben beide kinderen uit een vorige relatie en zorgen er voor dat ze als één familie met elkaar leven (wat natuurlijk niet altijd lukt). Wanneer Marion’s familie op bezoek komt zet dat alles onder druk. De film laat de botsing tussen culturen zien wat resulteert in een groot aantal hilarische situaties.

2 Days in New York is een film waar ik erg van heb kunnen genieten. De situaties waarin de karakters in verzeild raken zijn regelmatig bizar te noemen (bijvoorbeeld wanneer Marion haar ziel verkoopt bij een tentoonstelling van haar werk en ‘m terug probeert te krijgen). De familie lijkt compleet gestoord te zijn, maar als je in de juiste stemming bent dan biedt de film veel momenten om te lachen. Chris Rock is hier redelijk rustig wanneer je hem vergelijkt met andere film waarin hij speelt. Hij is verantwoordelijk voor m’n favoriete scène waarin hij met een kartonnen Obama praat. Als je van eigenzinnige komedies houdt dan is 2 Days in New york een film die weet te vermaken.

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.