Trouble with the Curve (2012)

review, recensie, bespreking

Een hamburger van McDonalds. Dat is het eerste waar ik aan dacht na het zien van Trouble with the Curve tijdens het 7e PAC festival bij Pathé. De film was niet van te voren aangekondigd en hoopte eigenlijk op zoiets als Looper, The Master of Killing Them Softly. Een film over honkbal was eigenlijk iets wat ik helemaal niet verwachtte, maar met bekende acteurs als Clint Eastwood, John Goodman, Robert Patrick, Justin Timberlake en actrice Amy Adams was ik toch wel benieuwd.

Clint Eastwood vertolkt de hoofdrol van Gus, een oude norse man (het soort rol dat hij vaker lijkt te spelen) die scout is voor de Atlanta Braves. Hij doet het vak al jaren en werkt nog steeds op basis van z’n gevoel en is niet geïnteresseerd in computers en statistieken. Het is zijn taak om nieuwe talenten op te sporen, maar z’n leeftijd begint te zeer moeilijk te maken. Hij heeft last van z’n ogen, maar weigert het te laten onderzoeken en aangezien ook z’n contract over een aantal maanden verloopt moet hij zichzelf bewijzen. Z’n beste vriend Pete (John Goodman) ziet dat het slecht met ‘m gaat en haalt Mickey (Amy Adams), de dochter van Gus, over om met hem mee te reizen en hem te helpen. Mickey is een succesvolle advocaat die op het punt staat om partner te worden bij het advocatenkantoor waar ze werkt en moet dus haar tijd verdelen tussen een vader met wie ze problemen heeft en het voorbereiden van een zaak die haar carrière kan maken of breken.

Je vraagt je misschien af waarom ik aan die hamburger van McDonalds moest denken en dat is makkelijk uit te leggen. Trouble with the Curve is een typische Hollywoodproductie waarbij je geen enkel moment echt verrast wordt. Het bevat alle elementen die je verwacht zoals drama tussen vader en dochter, een liefdesverhaal en de nodige politieke spellen die eindigen met partijen die tegenover elkaar staan. Het geheel overgoten met een vleugje humor. Alles zit goed in elkaar en ook is er niets op het acteerwerk aan te merken, maar er was niets waardoor m’n hart sneller ging kloppen. Trouble with the Curve is zeker geen slechte film, maar ik had liever in een ander restaurant gegeten waar ik niet van te voren weet wat ik op m’n bord krijg.

Score: 6

Leave a Reply

Your email address will not be published.