Expendables 2 (2012)

Twee jaar na de originele The Expendables, waar ik erg veel van verwachtte maar die uiteindelijk teleurstelde, is er nu het tweede deel. Ook hier weer bomvol met de grote actiesterren van de jaren tachtig die ook nu hun spierballen weer kunnen showen en hun one liners ten gehore kunnen brengen. Is dit tweede deel beter dan de vorige film?

Normaal is dit het moment om wat te vertellen over het verhaal, maar veel heeft de film niet. Het enige wat je moet weten is dat het team een missie krijgt waarbij veel gevochten en geschoten wordt. Het team heeft een nieuw lid, Billy (Liam Hemsworth). Hij is een expert op het gebied van schieten over lange afstanden en als acteur draagt Hemsworth echt iets toe aan de film. De rest van de cast is namelijk niet bekend om hun acteerprestaties.
Met zoveel sterren in de film is het moeilijk om iedereen genoeg tijd op het scherm te geven. Dat betekent hier dat Jet Li er bijna niet is behalve in één vechtscène, waarna hij van het toneel verdwijnt. Statham en Stallone zijn het meest in beeld en Lundgren’s karakter heeft meer te doen dan in de vorige film. Hij is hier erg grappig. Deze acteurs zijn geen komieken, dus de timing van de grappen klopt niet altijd, maar ze slagen er wel in om zo af en toe een lach op je gezicht te toveren. In de eerste film hadden Bruce Willis en Arnold Schwarzenegger een kleine cameo. Hier zijn hun rollen iets groter. Je moet echter niet verwachten ze de hele film te zien, maar ze waren voor mij wel de hoogtepunten. Jean-Claude van Damme heeft duidelijk plezier in zijn rol als slechterik en dat is leuk om naar te kijken.

Dit twee deel in deze serie was qua regie een stuk beter en als kijker voel je je meer betrokken bij hetgeen zich afspeelt. Het is nog steeds geen filmklassieker geworden, maar dat is bij dit soort films ook niet echt nodig. Expendables 2 is gevuld met grote actiesterren, pistolen, gevechten, explosies en stoer gepraat en soms is dat precies wat je wilt zien.

Eén reactie op “Expendables 2 (2012)

  1. Pingback: Recensie: The Expendables 3 (2014) - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.