No Mercy (2010)

Als filmfan is het altijd leuk om filmlijsten door te spitten op zoek naar films waar je nog nooit van gehoord hebt, maar die door anderen worden aangeraden. Een tijd geleden kwam ik een lijst tegen van Koreaanse films die ik op één na allemaal had gezien. Aangezien de andere films allemaal goed waren moest ik die ene missende film ook zien en met hoge verwachtingen zette ik deze misdaad film op.

De film wist me initieel niet te overtuigen aangezien het aanvoelde als een CSI aflevering. Een lichaam werd gevonden en binnen het eerste half uur wordt de moordenaar gevonden. Het is echter een nodige setup die er voor zorgt dat je vervolgens de rest van de film op het puntje van je stoel zit. De moordenaar geeft toe dat hij de moord gepleegd heeft en de lijkschouwer heeft het lichaam onderzocht en genoeg bewijs gevonden, dus de zaak lijkt makkelijk te kunnen worden gesloten. De moordenaar heeft echter een verrassing voor hem en dwingt hem te helpen en te zorgen dat hij vrij komt. Vanaf dat moment zit je aan het scherm gekluisterd omdat je wordt getrakteerd op een verhaal dat gevuld is met onverwachte plotwendingen die uiteindelijk leiden naar een einde dat je nog lang zal bijblijven.

Dit is op het moment de enige film die Hyoung-Jun Kim heeft geschreven en geregisseerd, maar ik hoop dat hij er nog meerdere zal maken aangezien deze film er in slaagde me te overdonderen. Ik kan No Mercy dan ook erg aanraden als je op zoek bent naar goede Koreaanse thriller.

Eén reactie op “No Mercy (2010)

  1. Pingback: Mijn Filmjaar: 2012 « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.