The Lorax (2012)

Alhoewel ik al ver in de dertig ben kan ik toch nog genieten van films die gemaakt zijn voor kinderen. En als je één van de kinderen hoort vertellen dat deze film nog leuker is dan haar favoriete film dan weet je dat je ‘m moet bekijken.

Het is niet de eerste film die gebaseerd is op een Dr.Seuss boek, maar aangezien de boeken hier niet populair zijn en ik ze dus nooit gelezen heb, had ik ook geen verwachtingen over wat de film zou moeten zijn. De film bevat twee verhalen. De één is over een jongen die in een afgebakende plastic stad woont waar er geen bomen meer zijn. Om een meisje voor zich te winnen wil hij haar een echte boom laten zien. Hij ontsnapt uit de stad en ontmoet een oude man die hem vertelt waarom de bomen verdwenen zijn. Het is in dat tweede verhaal waar je als kijker de Lorax ontmoet, de beschermer van de bomen. Aangezien dit een kinderfilm is weet je al ver van te voren hoe het zal eindigen, maar de rit daarnaar toe is erg vermakelijk.

Ik was groot fan van de levendige fel gekleurde wereld die gemaakt lijkt te zijn van suikerspin en andere zoete dingen. De dieren die de wereld bevolken zijn schattig en erg grappig en er waren veel momenten die op de lachspieren wisten te werken. Het is een onschuldige film die kinderen erg leuk zullen vinden, maar waar ouders waarschijnlijk ook wel van weten te genieten.

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.