2 Days in New York (2012)

Niet alle acteurs blijven heel hun leven voor de camera staan, een aantal wil ook laten zien wat ze achter de camera kunnen doen. Ben Affleck en Clint Eastwood zijn goede voorbeelden van acteurs die dat succesvol hebben weten te doen. Ook Julie Delpy heeft al in de regisseursstoel plaatsgenomen en heeft inmiddels al 9 films op haar naam staan, waaronder deze nieuwe film. Het is een vervolg op 2 Days in Paris. Nu heb ik die film niet gezien en kende ik de karakters niet en had ik ook geen verwachtingen wat dit vervolg zou moeten zijn. Met Julie Delpy en Chris Rock in de hoofdrollen, is deze komedie een bioscoopbezoek waard??

De film draait om Mingus (Chris Rock) en Marion (Julie Delpy), die samen in een appartement in New York wonen. Ze hebben beide kinderen uit een vorige relatie, maar doen hun best om als één gezin te leven (wat natuurlijk af en toe tot problemen leidt over wat de kinderen zeggen). Hun gezinsleven wordt op z’n kop gezet wanneer de familie van Marion helemaal uit Frankrijk komen om ze te bezoeken. Die botsing leidt tot een botsing van culturen met hilarische situaties tot gevolg.

2 Days in New York is een film waar ik erg van heb kunnen genieten. De situaties waarin de karakters belanden zijn soms erg bizar (bijvoorbeeld wanneer Marion haar ziel verkoopt en het probeert terug te krijgen). Haar familie lijkt compleet gestoord te zijn (haar zus is erg jaloers en heeft een relatie met Marion’s ex en de twee halen constant flauwe grappen uit en de vader (die overigens Delpy’s echte vader is) heeft ook z’n vreemde trekjes). Chris Rock acteert erg behouden als je het vergelijkt met z’n andere films, waardoor hij overtuigender overkomt. M’n favoriete moment is wanneer hij aan het praten met een kartonnen Obama. Als je een fan bent van “licht gestoorde” karkaters in komedies dan is 2 Days in New York zeker de moeite waard.

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.