Sound of Noise (2010)

review

Muziek is een belangrijk onderdeel van films en wordt gebruikt om de sfeer te versterken en met de gevoelens van de kijker te spelen. Wanneer het goed wordt gedaan dan merk je dit niet eens. Zelf ben ik iemand die bijna nooit de muziek hoor en als ik dan recensies lees die daar iets over zeggen kan ik me de muziek niet herinneren. Sound of Noise is een Zweedse film waarvan je de muziek niet snel zal vergeten. De reden hiervoor is omdat het om muziek draait. Om meer specifiek te zijn, het gaat om terroristische muzikanten (en dat is wat anders dan je misschien denkt).

De openingsscène (die ik hieronder heb toegevoegd) zet de toon voor de rest van de film. Die scène wist me gelijk te pakken en de rest van de film biedt ook zulke momenten. Het gaat over een groep drummers die het beste optreden ooit willen geven en daarvoor gebruiken ze specifieke plekken in de stad om muziek te maken. De instrumenten die ze gebruiken zijn echter geen drums, maar alles wat geluid kan maken. Of dat nu een patient in een ziekenhuis is of electriciteitskabels, het maakt niet uit. Ze worden achterna gezeten door een agent die geen tonen kan horen en probeert te voorkomen dat ze paniek veroorzaken met hun volgende optreden. Die optredens zijn een genot om naar te kijken.

Sound of Noise is een vreemde film, maar wel eentje vol charme. Het draait om de muziek en lijkt te zijn gemaakt voor andere muzikanten, alhoewel je als niet muzikant ook volop kan genieten. Het is grappig, neemt zichzelf niet al te serieus en het had makkelijk een concept kunnen zijn dat saai zou zijn als film, maar het werkt hier. Dus als je op zoek bent naar een unieke, iets vreemde film die anders is dan de films die je normaal kijkt, dan is Sound of Noise de moeite waard.

Score: 8

Opening scene of the movie:

Leave a Reply

Your email address will not be published.